Slatiňanský divadelní spolek Ty-Já-tr Slatiňany se přejmenoval na ACORD

divadelní spolek Acord Slatiňany - znak

Mladý slatiňanský divadelní spolek provádějící originální představení mění svůj název.

spolek Ty-já-tr – divošský tanec při představení Baťoh plnej štěstí.

Naším dosud největším, i když ne jediným, projektem byla hra „Baťoh plnej štěstí“ pro 2. stupeň základních škol, která byla velmi pozitivně hodnocena jak dětmi, tak učiteli. Nyní intenzivně pracujeme na novém projektu, což jsou „Hrané divadelní prohlídky na zámku ve Slatiňanech“, jejichž premiéru plánujeme na září tohoto roku.

Důvodem změny názvu  je dohoda s pražským divadelním souborem Ty-já-tr Praha. Z velkého nadšení nad nápadem, jak se pojmenovat, jsme si na jaře 2019, v čase zápisu, bohužel neověřili, že spolek podobného zaměření a téměř stejného názvu již existuje v Praze.

Po telefonické domluvě s pražským kolegy a po nějakém čase společného přemýšlení jsme nakonec zvolili název ACORD, z.s., který se nám líbí pro svou vícevýznamovost. Střed slova, tedy cor, latinsky srdce, je v logu graficky vyznačeno. Vyjadřuje tak určitou univerzálnost i naše zaměření. Tvoříme srdcem a naše cesta je přímá, od srdce k srdci. Slovo ACORD, čteno foneticky, vyjadřuje souzvuk, souznění, krásu, složenou z jednotlivostí. Když se správně naladíme, každý z nás může být tónem překrásného společného akordu. Autorkou nápadu je členka spolku, naše výtvarnice Jarka Hošková, a s grafickým zpracováním loga pomohl pan Richard Herbst.

Budeme rádi, když navštívíte naše nové webové stránky, kde se dozvíte vše o naší činnosti a o představeních, které máme v repertoáru, nebo které připravujeme.

Odkaz: www.acord-spolek.cz

xyz_smap = 1

Jeden komentář u “Slatiňanský divadelní spolek Ty-Já-tr Slatiňany se přejmenoval na ACORD”

Napsat komentář

U komentářů prosím uvádějte celé své jméno.