irozhlas.cz: Rozhovor s bývalou dezinformátorkou

Žijete ve strachu ze všeho, popisuje Zdeňka, bývalá dezinformátorka. Po městě hledala antény 5G sítí
Nejprve se zajímala pouze o alternativní duchovno, postupně se ale na sociálních sítích propojila s lidmi, kteří šířili dezinformace o onemocnění covid-19. „Působilo to vyloženě jako odborné články, takže nebylo tak těžké se do toho zamotat,“ říká v rozhovoru pro projekt iROZHLAS.cz Společnost nedůvěry Zdeňka, která byla do smrti svých rodičů aktivní členkou české dezinformační scény.

(…)

Seděla ještě pár dní před smrtí na posteli, nemohla se hýbat. Celý život uslyším, jak říkala: „Měli jsme se nechat očkovat.“ Tatínek ji přežil o rok a myslím si, že zemřel na následky long covidu, protože také zemřel na respirační onemocnění. Vlastně od té doby už měl zničené plíce.

Nerada na to vzpomínám. Asi mě Bůh zachránil. Asi tady mám ještě nějaký úkol, ale radost ze života už nemám. Poznamenalo mě to takovým způsobem, že si do konce života ponesu výčitky za to, že mám na rukou de facto krev svých rodičů, protože jsem jim to zakázala.

Křičela jsem na mamku, křičela jsem: „Nedělej to, umřeš, nedělej to. Mám o tebe takový strach, prostě nechoď tam.“ Já jsem ji i kontrolovala, jestli nemá na ruce vpich, jestli už ji tam brácha neodvezl. Jestli náhodou už tam nebyla, tak strašně jsem se o ni bála.

Tak s prominutím tyhle sv**ě uměj vyvolat strach v lidech, že prostě uděláte to, co chtěj. Ta mediální masáž je tak velká, že skrze manipulaci se šíleným strachem vás dostanou, kam chtějí.

1

  1. Žijete ve strachu ze všeho, popisuje Zdeňka, bývalá dezinformátorka. Po městě hledala antény 5G sítí | iROZHLAS – spolehlivé zprávy 18.6.2023[]

Napsat komentář

U komentářů prosím uvádějte celé své jméno.