hatefree.cz – internetová iniciativa proto nenávisti

  • Jsme iniciativou lidí, kteří usilují o život bez násilí a nenávisti. Přestože jsme si vědomi složitosti vzájemného soužití, respektu a tolerance, jsme přesvědčeni o existenci rozumných, kreativních a inovativních cest, jak ho zlepšit.

    Život ve strachu a nenávisti nic pozitivního nepřináší. HateFree Culture vám nabízí možnost nahlížet na věci z různých úhlů pohledu, hledat řešení s ostatními a především tvořit a sdílet to, na čem záleží

    CO DĚLÁME

    Přinášíme a sdílíme informace. Poskytujeme prostor příběhům lidí z marginalizovaných skupin, jejichž hlas v mainstreamových médiích často chybí. Zajímají nás pohledy odborníků. Snažíme se propojovat a zviditelňovat iniciativy ostatních. Vyvracíme fámy a reagujeme na nenávistné výpady vůči různým skupinám obyvatel. V neposlední řadě jsme platformou, kde můžete soustředit své nápady, kreativitu a názory. Protože každá aktivita se počítá.

    JAK TO DĚLÁME

    Nevymýšlíme si. Přinášíme ověřené informace z důvěryhodných zdrojů. S nenávistí se snažíme bojovat kreativitou, podloženými argumenty, bez moralizování, dogmat, ideologie, s nadhledem a často s humorem.

    KDO JSME

    Jsme státní iniciativa reagující na nenávist ve společnosti. Máme zázemí Agentury pro sociální začleňování při Ministerstvu pro místní rozvoj. Náš tým je do velké míry tvořen lidmi, kteří předsudky, násilí nebo nenávist zakusili na vlastní kůži. Chceme o tomto citlivém a často výbušném tématu vést dialog, ne jen mlčet a nečinně přihlížet. Současně chceme dát najevo obětem, že v tom nejsou samy.

Napsat komentář

U komentářů prosím uvádějte celé své jméno.