MHD Chrudim se zapojila do systému IREDO – přestup bez doplatku

🔎 Díky integraci do integrovaného dopravního systému IREDO (dále jen IDS IREDO) budou moci cestující využívat MAD, příměstské autobusy a vlaky na jednu jízdenku, což je levnější a rychlejší, než kupovat jízdenku na každý spoj zvlášť.
👉 Pokud cestující přijede do Chrudimi na jízdní doklad IREDO (jednotlivý, jednodenní i vícedenní) vlakem či autobusem odněkud z regionu, bude moci na stejný jízdní doklad pokračovat v cestě MAD Chrudim na území města do své cílové zastávky.
👉 Stejně tak obráceně z MAD Chrudim bude moci při odbavení zakoupit jízdenku IREDO kamkoliv v rámci dopravního systému a jízdenka mu bude platit jak v MAD, tak i ve vlaku či autobusu. Tarif IREDO platí pro všechny smluvní dopravce Královéhradeckého a Pardubického kraje, kteří provozují veřejnou linkovou autobusovou a drážní osobní dopravu. Ve vlacích na hlavní trati Praha-Třebová platí IREDO v osobácích rychlících od Kolína po Březovou nad Svitavou1
👉 Integrovaný jízdní doklad též umožní libovolně přestupovat v rámci MAD Chrudim v rámci časové platnosti jízdenky.
👉 Integrace přinese výhody také cestujícím, kteří se dnes pohybují pouze po Chrudimi. Nově totiž budou všechny jízdenky koupené od 1. 7. 2024 platit také v příměstských autobusech a vlacích na území města.
👉 Díky modernizaci odbavovacího systému v MAD Chrudim bude možné v autobusech MAD platit bezkontaktní bankovní kartou.

2

  1. idos.cz[]
  2. (18) 📅 Už za necelý měsíc, 1…. – Město Chrudim – oficiální stránka | Facebook[]

Napsat komentář

U komentářů prosím uvádějte celé své jméno.